Дієтолог назвала топ-5 причин, чому слід пити більше чаю

Дієтолог порадила пити більше чаю, оскільки він має багато корисних властивостей
Дієтолог порадила пити більше чаю, оскільки він має багато корисних властивостей

Австралійський дієтолог Клер Колінз назвала 5 причин, чому слід пити більше чаю. Про це інформує НВ.

  1. Чай і виживання. Колінз зауважила, що чай є найпоширенішим напоєм у світі після води. Наука досі намагається відповісти на питання, що ж змусило нас так сильно полюбити цей напій. Насамперед, у чаї є безліч біологічно активних компонентів поліфенолів, враховуючи катехіни і дубильні речовини. Наприклад, катехіни мають властивості антиоксиданту, і є у великих кількостях в зеленому чаї.
  2. Чай і мозок. У цьому напої містяться компоненти, які покращують роботу мозку. До них відносяться: кофеїн, катехіни, амінокислота L-теанін. Під час систематичних спостережень за впливом чаю на настрій людини і його когнітивні функції було виявлено, що комбінація L-теанін і кофеїну підвищує пильність і точність перемикання уваги протягом двох годин після вживання чаю. Крім того, дослідження показали, що катехіни можуть мати заспокійливий ефект протягом другої години після вживання чаю.
  3. Чай і зниження ваги. Учені з Данії провели два мета-аналізи інформації попередніх досліджень, які порівнюють вплив суміші катехін+кофеїн і окремо кофеїну на витрату енергії і розщеплення жирів. Встановлено, що суміш катехіну і кофеїну більше сприяє розщепленню жиру, ніж лише кофеїн.
  4. Чай і цукровий діабет. Нещодавно було проведено 12 досліджень, мета яких полягала в тому, щоб встановити зв’язок між вживанням чаю і ризиком розвитку діабету 2 типу. З’ясувалося, що серед тих, хто п’є не менше 3-4 чашок чаю в день, ризик розвитку діабету 2 типу на 16% нижче, ніж серед тих, хто п’є не більше 1-2 чашок.

Щоправда, також встановлено, що це правило діє лише для жінок і азіатів.

  1. Чай і серцеві захворювання. У рамках низки досліджень було встановлено, що зелений чай і чорний чай значно знижують кров’яний тиск: чорний чай знижує рівень LDL-холестерину, а зелений – загальний рівень холестерину.

 

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ