Дієтолог порадила пити більше чаю, оскільки він має багато корисних властивостей
Дієтолог порадила пити більше чаю, оскільки він має багато корисних властивостей

Австралійський дієтолог Клер Колінз назвала 5 причин, чому слід пити більше чаю. Про це інформує НВ.

  1. Чай і виживання. Колінз зауважила, що чай є найпоширенішим напоєм у світі після води. Наука досі намагається відповісти на питання, що ж змусило нас так сильно полюбити цей напій. Насамперед, у чаї є безліч біологічно активних компонентів поліфенолів, враховуючи катехіни і дубильні речовини. Наприклад, катехіни мають властивості антиоксиданту, і є у великих кількостях в зеленому чаї.
  2. Чай і мозок. У цьому напої містяться компоненти, які покращують роботу мозку. До них відносяться: кофеїн, катехіни, амінокислота L-теанін. Під час систематичних спостережень за впливом чаю на настрій людини і його когнітивні функції було виявлено, що комбінація L-теанін і кофеїну підвищує пильність і точність перемикання уваги протягом двох годин після вживання чаю. Крім того, дослідження показали, що катехіни можуть мати заспокійливий ефект протягом другої години після вживання чаю.
  3. Чай і зниження ваги. Учені з Данії провели два мета-аналізи інформації попередніх досліджень, які порівнюють вплив суміші катехін+кофеїн і окремо кофеїну на витрату енергії і розщеплення жирів. Встановлено, що суміш катехіну і кофеїну більше сприяє розщепленню жиру, ніж лише кофеїн.
  4. Чай і цукровий діабет. Нещодавно було проведено 12 досліджень, мета яких полягала в тому, щоб встановити зв’язок між вживанням чаю і ризиком розвитку діабету 2 типу. З’ясувалося, що серед тих, хто п’є не менше 3-4 чашок чаю в день, ризик розвитку діабету 2 типу на 16% нижче, ніж серед тих, хто п’є не більше 1-2 чашок.

Щоправда, також встановлено, що це правило діє лише для жінок і азіатів.

  1. Чай і серцеві захворювання. У рамках низки досліджень було встановлено, що зелений чай і чорний чай значно знижують кров’яний тиск: чорний чай знижує рівень LDL-холестерину, а зелений – загальний рівень холестерину.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ