Дієтологи назвали зимові овочі і фрукти, які необхідно додати в раціон

Експерти радять звертати особливу увагу на свій раціон узимку
Експерти радять звертати особливу увагу на свій раціон узимку

Узимку особливо важливо дотримуватися принципів правильного харчування, оскільки в іншому випадку можна легко набрати кілька зайвих кілограмів, знизити надходження вітамінів і мінералів в організм. Megasite назвав продукти, які слід додати до свого раціону у цей період.

Експерти стверджують, що правильно складений раціон дозволить уникнути хвороб навіть у найлютіші морози.

Цибуля порей – один із найбільш поживних овочів, який можна використовувати при приготуванні салатів або риби чи м’яса. Продукт дуже багатий мінералами, мікроелементами (у ньому містяться залізо, калій, фосфор, магній, мідь і кальцій) і вітамінами: А, С, В1, В2, В3, В9. До того ж це дуже низькокалорійний продукт.

Листова капуста, що є джерелом вітамінів В1, В2, фолієвої кислоти, калію, кальцію, цинку, міді, і заліза. Її вживають у їжу в сирому вигляді (з вершковим і рослинними оліями), готують на пару, додають в овочеве рагу і до м’ясних страв.

Ріпа. На жаль, цей овоч не дуже популярний, хоча він містить вітаміни С і РР, фолієву кислоту, калій, багато ефірних олій, клітковини. Цей продукт називають одним із найкращих продуктів для харчування людей із зайвою вагою, оскільки він дуже добре допомагає роботі кишечника.

Цитрусові. Апельсини, мандарини, лимони, і грейпфрути багаті корисними в холодний сезон аскорбіновою, а також фруктовою кислотами. До того ж, наприклад, апельсини містять також вітаміни А, В1, В2, нікотинову кислоту, мікроелементи.

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ