Експерт: Третина продуктів на полицях магазинів – контрафакт

golova-derzhspozhy-vsluzhby-ky-yeva-oleg-ruban
У Києві вживають заходів для контролю за якістю продуктів, каже Рубан

В Україні понад 30% продуктів є фальсифікатом. Про це заявив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан, передає Голос.UA.

Причому виявити продаж контрафакту можна лише за наявності планових перевірок або після звернень потерпілих.

З метою виявлення фальсифікатів та підробок, які можуть шкодити здоров’ю громадян, в Києві почали вживати заходів для контролю за якістю продуктів.

«60% у нас – соціально відповідальний бізнес, який відповідає за свій товар, за свої послуги і несе відповідальність за це. Але, на жаль, 40% відносяться до асоціального бізнесу, який виготовляє контрафактну продукцію», – наголосив він.

Як відомо, щодня зростає кількість жертв отруєння фальсифікованим алкоголем. Станом на 3 жовтня померли 40 осіб. Загалом у країні зареєстровано 81 випадок отруєння сурогатом.

Про перші смерті внаслідок отруєння алкоголем в Харківській області стало відомо 22 вересня. Згодом смертельні випадки були зафіксовані також у Донецькій, Луганській, Миколаївській і Житомирській областях.

29 вересня прокурор Харківської області повідомив про затримання організатора та трьох поплічників виробництва сурогатного алкоголю. Їх заарештували на 60 діб без права внесення застави.

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ