Найкорисніші солодощі, не рахуючи меду, – желе, варення і мармелад

Мармелад
Мармелад

Усім відомі надзвичайні властивості бджолиного меду. Але, як то кажуть, не медом єдиним… Що, на думку вчених, можна вважати десертом, вартим уваги? Желе, варення і мармелад – найкорисніші солодощі, вважають дослідники. Їхній позитивний вплив пояснюється високим вмістом пектину, який виконує роль потужного природного абсорбенту.

«Пектин володіє дуже високими поглинальними властивостями – сильнішими, ніж у активованого вугілля, кристалічної целюлози та інших схожих речовин. Завдяки цій властивості він виводить з організму важкі солі, свинець та інші шкідливі речовини», – повідомили експерти. Окрім того, мармелад здатний поліпшити стан печінки, навіть у разі розвитку гепатиту через отруєння отруйними хімікатами.

Дослідники наголошують, що крім мармеладу і варення, високим вмістом пектинів вирізняються соки з м’якоттю. Крім того, цей корисний компонент містять в собі не тільки готові страви, а й натуральні продукти – яблука, айва, вишня, слива, груші.

Читайте: Учені: пересипання й недосипання – два шляхи до передчасної смерті

Інформаційний акцент

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ