Фахівці визначили склад правильного сніданку

Яким повинен бути правильний сніданок?
Яким повинен бути правильний сніданок?

Експерти пояснили, як, коли і що їсти на сніданок, аби дати максимальну користь вашому здоров’ю. Про це йдеться у статті UKRHEALTH.

Більшість людей діляться на дві основні групи: ті, хто снідає зранку обов’язково, і ті, хто відмовляється навіть від бутерброду. Якщо ви належите до другої групи, радимо звернути увагу на поради вчених, які довели: люди, що нехтують сніданками, більшою мірою схильні до стресів, серцево-судинних захворювань, депресії і ослаблення імунітету.

Експерти закликали їсти не раніше, ніж через півгодини після пробудження, оскільки організму потрібен час, щоб прийти в себе після сну. Вставши з ліжка, випийте півсклянки теплої води – так ви активізуєте процеси життєдіяльності в організмі і виведете токсини.

Офісним працівникам і тим, кому протягом дня чекають розумові навантаження, краще почати день з йогурту, варених яєць, сирної маси, порції сухих пластівців з молоком або фруктового салату. Не переїдайте, оскільки тоді ви ризикуєте замість бадьорості дух отримати сонливість, млявість і безперервну лінь. Обов’язково додайте в порцію трохи меду або з’їжте невеликий шматочок шоколаду, що наситить мозок глюкозою і активізує розумову діяльність.

«Тим, кого чекають фізичні навантаження або день, насичений подіями і біганиною, краще з’їсти з ранку щось більш суттєве. Зробіть собі бутерброд з відвареною курячою грудинкою, листям салату і скибочками помідора або перцю. Замість звичного білого хліба рекомендуємо використовувати висівковий або чорний, він ситніший і ніяк не вплине на Вашу фігуру. Також Вам підійдуть різні види каш, приготовані на молоці. Хороший заряд енергією Вам забезпечить звичайний омлет з сиром. У яйцях і сирі міститься багато білка, який додає нам сили», – ідеться в матеріалі.

Важливо приділяти увагу не лише тому, що ми їмо, але і що ми п’ємо з ранку. Для багатьох обов’язковою умовою пробудження є міцна кава. Це не погано, проте фахівці радять віддавати перевагу не розчинній каві, а заварній.

Любителям чаю краще віддати перевагу чорним сортам. У них кофеїну менше, ніж у зелених, до того ж чорний чай містить багато вітамінів В, Р і PP, які перетворюють цукор і жир в чисту енергію. Додайте в чай трохи вершків, вони зроблять напій більш поживним, а білий цукор замініть на тростинний або мед.

Якщо ви любите пити соки на сніданок, радимо вживати фреші: в них зберігаються корисні вітаміни та немає консервантів і барвників.

Крім того, фахівці радять забути про ковбасу на сніданок, яка отримала перше місце у списку непотрібних продуктів, оскільки зовсім не втамовує голод, а значить, вже через годину ви відчуєте, що хочете їсти.

Також експерти закликали відмовитися від сніданків швидкого приготування. Такі продукти піддають численним тепловим обробкам, що повністю вбиває вітаміни і корисні речовини і зменшує їх енергетичну цінність. Вибираючи в магазині молочні продукти, віддайте перевагу тим, які містять невеликий відсоток жирності: вони краще засвоюються, і не будуть сприяти накопиченню зайвої ваги.

Читайте: Сніданок захищає від інсульту

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ