Французи представили прилад для визначення хімічного складу їжі

Сенсор SСiО
Молекулярний сенсор SСiО

Французи створили молекулярний сенсор SСiО, здатний визначити поживну цінність їжі шляхом сканування її хімічного складу, передає Mashable.

Ґаджет здатний аналізувати склад їжі на основі того, як її молекули взаємодіють зі світлом.

Розробники мали на меті допомогти людям, для яких обмеження в їжі життєво необхідні, як, приміром, для хворих на цукровий діабет.

Сканер успішно дає раду з визначенням складу ресторанних страв і домашньої кухні. SСiО вже доступний на ринку за ціною 249 доларів. Додаток до нього доступний в Інтернеті безкоштовно.

Читайте: Латте – найсмачніший з кавових напоїв

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ