Кава захищає від цирозу печінки

Кава
Одна філіжанка на день знизить ризик цирозу на 22%

Збільшення щоденної норми кави захистить печінку людини, яка вживає алкоголь. Такими виявились результати дослідження, опублікованого журналом Alimentary Pharmacology and Therapeutics, повідомляє CNN.

Це підтверджують дев’яти досліджень, які вивчали зв’язок між спожитою кавою та захворюванням на цироз. У цьому масштабному експерименті взяли участь понад 400 тисяч осіб, а найдовше з досліджень тривало близько 20 років.

8 із 9 наукових робіт підтвердили користь двох додаткових філіжанок напою на день у боротьбі з хворобою печінки.

Науковці зауважили, що одне горнятко на день знизить ризик цирозу на 22%, а чотири – на 65%.  

Утім, лікарі наголошують, що надмірне вживання кави може негативно вплинути на здоров’я.

Читайте: Кава – природний допінг для спортсменів

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ