Кавоварки – розплідник небезпечних бактерій

Кава
Учені знайшли у кавоварці кількадесят видів бактерій

Кава, зварена у кавоварці, може завдати шкоди здоров’ю людини, оскільки містить чималу кількість небезпечних бактерій. І неважливо навіть, як часто використовується машина. Про це свідчить дослідження іспанських учених із Університету Валенсії, опубліковане в журналі Scientific Report.

У ході дослідження експерти перевірили низку кавоварок. У залишках звареного напою вчені знайшли бактерії, які належать до 67 видів. Подібні мікроорганізми є майже у всіх кавових апаратах. Тобто ані висока температура кави, ані її антибактеріальні властивості не захищають апарат від небезпечних мікроорганізмів.

Та вихід із ситуації є: кавоварку потрібно мити теплим мильним розчином із додаванням оцту раз на тиждень. Миючи апарат, краще не користуватися губкою. Фахівці вважають, що частина бактерій потрапляє туди саме через губку, решта – з одягу.

Читайте: Кава – природний допінг для спортсменів

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ