Космонавти з’їдять салат, вирощений на МКС

Салат вирощений в умовах мікрогравітації
Салат вирощений в умовах мікрогравітації

Космонавти з 44-ї експедиції до Міжнародної космічної станції вперше з’їдять салат, який виростили в умовах мікрогравітації в спеціальному контейнері Veggie. До недавнього часу експерименти з рослинами на МКС проводилися виключно в наукових цілях, пише uznayvse.

Однак після проведення всіх необхідних тестів на Землі космонавтам дозволили вперше вжити овочі в їжу. 8 липня космонавт Скотт Келлі посадив у так звану «живильну подушку» Veggie червоний салат ромен, насіння якого опромінювалися червоним і синім світлом для фотосинтезу.

Зараз салат готовий, і перед його вживанням астронавтам потрібно буде тільки протерти листя дезінфікувальними серветками. Вирощування рослин в космосі є ключовою сходинкою на шляху до подорожей на інші планети, зокрема до Марса, зазначили в NASA.

Читайте: Інтернет-користувачів запросили у віртуальний тур по МКС

Інформаційний Акцент

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ