Костя Місюра: Про прийоми маркетингу на ринку та в політиці

Костя Місюра, блогер. Живе в Торонто
Костя Місюра, блогер. Живе в Торонто

Завжди з недовірою та відстороненням ставився до торгашів. Навіть у чисто людських стосунках роблю поправку на те, чим людина займається. Мені скажуть, ми усі продаємо свою працю, свої знання, свій час, але то трохи інше.

Хочу купити яку річ, ходжу, дивлюсь, порівнюю ціни, якість, врешті, маю уяву про все це. В середньому, ціна нехай 100 одиниць. Але час від часу ці «розумніші за всіх» негідники влаштовують гучний нібито розпродаж. Вітрина і навколишні стовпи заліплені яскравими «Небачені знижки». На тому товарі присобачена велика наліпка «Попередня ціна 150» і перекреслена товстим червоним хрестом, «Лише сьогодні – 90» і страшенно червоним – процент «знижки». Виловлюю менеджера, чи власника і в дуже нечемній формі цікавлюсь, що це за балаган.

«А що? Звичайний, НОРМАЛЬНИЙ прийом у торгівлі. Врешті, знижка ж є», – з дерев’яною пикою. Неподалік є магазин килимів. Ті чи не кожні три місяця влаштовують комедію з «закриттям бізнесу» і «все має бути продане» за «небаченими у місті цінами». Ті ж дешеві викрутаси з «попередніми» і «сьогоднішніми» цінами та чіпляння локшини про «ручну роботу». Я живу в цьому районі уже восьмий рік і та ятка нікуди не подінеться на уже, мабуть, двадцяте «закриття бізнесу».

Що ж до продуктів харчування, то тут і, взагалі, лише матюки. Ще коли жив у Миколаєві, звідкись у місті з’явилась на всіх базарах красива картопля, але по геть низькій ціні. Люди набирали мішками і за кілька днів її розмели. Але перед цим по секрету знаючі люди сказали: «В жодному разі не їжте». А ще, десь за місяць, дізнався, що це картопля з Європи, яку зобов’язали утилізувати, бо в ній був у десятки разів перевищений вміст пестициду, який, мало того, був заборонений, бо доведена його канцерогенність. Її радо віддали даром якимось ділягам, ті «занесли» в санстанції і за кілька днів «спулили».

І як я маю ставитись до таких типів? До речі, не нагадує це вам кого з політиків?

Джерело: Kosta Misoura

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ