Кримські ресторатори накрутили ціни на 30% більше за московських колег

Страва з лосося в ресторані в Криму на 30% вища, ніж у ресторані в Москві
Страва з лосося в ресторані в Криму на 30% вища, ніж у ресторані в Москві

У Криму спостерігається проблемна ситуація з ресторанним бізнесом – середній чек на одну людину в ресторані досить високої якості вдвічі-втричі перевищує середній чек в аналогічних російських закладах, що, в свою чергу, опосередковано пов’язано з особливостями доставки продуктів на півострів. Про це розповіла авторка гастротуристичного проекту «У Крим з виделкою і штопором» Тетяна Большакова, повідомляє Крим.Реалії.

«Ситуація з ресторанним бізнесом у Криму, на мій погляд, катастрофічна. Хтось комусь сказав, цілком ймовірно, що до Криму ринуть мільйонери, без смаку, які нічого не розуміють в їжі, але у яких досить багато грошей», – заявила Большакова. Експерт пояснила, що середній чек у досить серйозному гастрономічному закладі в Росії (Москва, Санкт-Петербург, Рязань) становить від 1 до 1,5 тисячі рублів, тоді як у кримських, досить скромних, закладах він становить від 1 тисячі рублів.

«Якщо ми говоримо про ресторани більш серйозні, то середній чек і 2, і 3, і 4 тисячі рублів, і до безкінечності», – повідомила авторка проекту, уточнивши, що місцеві ресторатори при цьому посилаються на складнощі доставки продуктів на півострів. «Через переправу отримати свіжий продукт практично нереально. Всі ось ці ризики – простої, втрати товару – вони закладаються в ціни. І в результаті вхідна ціна того ж таки лосося в ресторані в Криму на 30% вища, ніж у ресторані в Москві», –констатує експерт.

Інформаційний Акцент

 

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ