Надмірне вживання картоплі шкодить здоров’ю

Картопля
Картопля має високий глікемічний індекс

Чотири чи більше порцій картоплі на тиждень (смажена, печена чи ніжне пюре), збільшують ризик гіпертонії на 11% порівняно з тими, хто дозволяє собі картопляне задоволення лише раз на місяць. Це з’ясували науковці з Гарвардської медичної школи, передає Українська правда.

Учені також встановили, що жінки, які споживали картоплю фрі понад 4 рази на тиждень, ризикували одержати гіпертонію на 17% більше. Для чоловіків ефект був менш помітний.

Вони також зауважили, що навіть одна порція на тиждень – вагомий фактор, а 5 порцій – 50% гарантії, що тиск зросте.

Якщо жінки поєднували дві картопляні страви з овочами на тиждень, додаючи боби, сочевицю, горох чи цілі зернові, високий ризик дещо знижувався.

Лікарі також зазначили, що картопля має високий глікемічний індекс, тож прості вуглеводи швидко перетворюються на цукор, спричинюючи стрімке зростання його рівня у крові.

Інші медики підкреслюють, що картопля є джерелом вітаміну С та калію, які краще зберігаються, коли її печуть чи варять зі шкіркою.

Читайте: Ожиріння не пов’язане зі вживанням фастфуду, – дієтологи

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ