Надмірне вживання солі провокує ожиріння – вчені

Сіль
Лікарі рекомендують вживати 4-5 грамів солі на день

Діти, які споживають багато солі, мають високий ризик набору надмірної ваги або ожиріння. А надмірна вага підвищує ризик виникнення хронічних хвороб, зокрема діабету ІІ типу, пише The DailyMail.

Аби оцінити ризики дієти з високим вмістом солі, співробітники Deakin університету Мельбурна виміряли рівень її споживання серед понад 600 школярів віком від 4 до 12 років.

Виявилося, що 70% дітей споживають більше солі, ніж рекомендовано. У середньому діти з’їдали 6 грамів щодня (більше, ніж чайна ложка). Лікарі ж рекомендують вживати 4-5 грамів.

З кожним додатковим грамом солі ризик зайвої ваги чи ожиріння у малечі зростав на 23%.

Фахівці наголошують, що багато солі міститься у паляницях хліба, сирі, шинці, сосисках і ковбасі. Ці продукти зазвичай є у щоденному дитячому раціоні.

Зазначимо, що у деяких нью-йоркських ресторанах біля назв страв із підвищеним вмістом солі з’явилися чорно-білі сільнички. Вони означають, що страва містить більше солі, ніж лікарі рекомендують вживати протягом дня.

Згодом провели опитування клієнти і працівників цих закладів. Респонденти назвали ініціативу хорошою, але зізнавалися, що навряд чи змінять звички харчування через позначки у меню.

Читайте: Роботи-кухарі готують локшину за півтори хвилини

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ