Названо продукти, які поліпшують пам’ять

Риба
Наявність їх у раціоні допоможе відновити когнітивні функції

Учені зі США довели, що жодні вправи і заучування не допоможуть поліпшити пам’ять, якщо мозок отримує недостатньо речовин, необхідних для його функціонування. Фахівці назвали продукти, наявність яких у раціоні людини допоможе відновити когнітивні функції. Про це повідомляє newsyou.info.

Рослинні олії. Для повноцінної роботи мозку і правильного встановлення нейронних зв’язків людський мозок потребує вітамін Є. Його багато саме в оліях та жирах рослинного походження.

Риба. Жирні сорти риби є джерелом Омега-3 жирних кислот і DHA.

Зелені листкові овочі. Капуста, шпинат, зелень, броколі та інші – джерело вітаміну Е та фолієвої кислоти. Фолієва кислота (вітамін В9) знижує рівень амінокислоти, яка називається гомоцистеїном. Її високий рівень в крові викликає загибель нервових клітин у головному мозку.

Виноград і виноградний сік. У винограді є чимало антиоксидантів, які позитивно впливають на роботу мозку. За рахунок великої кількості глюкози він підвищує працездатність нейронів та легко засвоюється.

Полуниця та чорниця. Відповідно до останніх досліджень, ці ягоди покращують роботу головного мозку.

Цільнозернові каші та страви з круп. Страви з цільного зерна, поряд з великою кількістю споживання оливкової олії, ягід, винограду, горіхів і насіння – це традиційний набір середземноморського меню. А вчені довели, що такий стиль харчування чудово впливає на мозок людини, отже й на пам’ять.

Читайте: Використання ґаджетів погіршує пам’ять

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ