Небезпечна сальмонела живе у крекерах та печиві

Печиво
У рамках дослідження науковці використали п’ять типів сальмонели

Отруїтися можна не лише м’ясними чи молочними продуктами. Як запевняють вчені, до переліку небезпечних потрапили і сухі продукти харчування, пише The Times of India.

Учені вважають, що патогени не тільки здатні вижити в таких продуктах, а ще й довго зберігають життєдіяльність.

У рамках дослідження науковці використали п’ять типів сальмонели, які взяли з їжі, пов’язаної зі спалахами кишкових захворювань. Бактеріальні ізоляти походили з продуктів з дуже низьким вмістом рідини .

Усі зразки помістили в чотири типи наповнювачів, які були в печиві і крекерах. І продукти поклали на зберігання. Використовувалися сирний і арахісовий наповнювачі для крекерів, ванільний і шоколадний – для печива.

Згодом вчені провели аналіз на те, як довго сальмонела може вижити. У деяких випадках патогену вдавалося зберігати життєздатність протягом шести місяців.

Читайте: Британський шеф-кухар розробив морозиво, що не тане

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ