Революційна плівка зберігає продукти без холодильника

Полуниця
Новинка зроблена на основі фіброїна – білка, що міститься в шовку

Плівку, яка дозволяє зберігати фрукти свіжими без холодильника протягом тижня створили біомедичні інженери з Університету Тафтса (США). Новинка зроблена на основі фіброїна – білка, що міститься у шовку, пише nv.ua.

У ході експерименту вчені помістили свіжу полуницю в 1% розчин фіброїна. Процедуру повторили кілька разів, після чого ягоди обробили водяною парою у вакуумі. Чим довше тривала обробка, тим щільніше ставало покриття (товщина плівки варіювалася від 27 до 35 мікрометрів).

Полуниця, покрита плівкою, зберігалася при кімнатній температурі разом з необробленою ягодою. За тиждень, ягоди, вкриті більш товстим шаром плівки, як і раніше, зберігали свіжий вигляд. Ті ж, які були без плівки, втратили колір і висохли. Подібний експеримент провели з бананами, і він також виявився вдалим.

Щоправда, у ході досліджень, науковці не перевірили, чи впливає плівка на смакові якості продуктів. Проте вони запевняють, що фіброїн не має ані смаку, ані запаху, а це необхідні властивості для харчових покриттів.

Читайте: Страви з недоїдків готуватимуть у брюссельському ресторані

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ