Розкрито таємницю появи дірок у швейцарському сирі

 Частинки соломи допомагають утворювати пустоти
Частинки соломи допомагають утворювати пустоти

Дослідники Швейцарського аграрного інституту встановили причину виникнення дірок у швейцарському сирі, повідомляє Associated Press. Виявилося, що порожнини виникають не через діяльність бактерій, як це вважали раніше.

Причина виникнення дірок частинки соломи, що потрапляють в молоко. У міру перетворення в сир, ці «мікроскопічно малі» частинки створюють популярні на весь світ порожнини всередині.

Через переведення сирного виробництва на автоматику, кількість дірок скоротилося, але, завдяки низці експериментів, вчені з’ясували, що можуть регулювати їхню кількість.

Читайте: Нужденні у Данії отримають 15 тонн сиру через російське ембарґо

Інформаційний Акцент

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ