Розподіл їжі зменшить викиди парникових газів

Недоїдки
Багатші держави споживають наднормову кількість продуктів

Завдяки ефективнішому використанню та розподілу їжі можна на 14% зменшити викиди парникових газів, які виробляє сільське господарство. Це показало дослідження учених з Потсдамського інституту, пише TechTimes.

Науковці, проаналізувавши види конституції тіла людей та потребу в продуктах харчування в минулому, спрогнозували декілька сценаріїв майбутнього.

Виявилося, багатші держави споживають наднормову кількість продуктів або даремно їх витрачають. На основі цих даних учені створили прогноз, відповідно до якого щорічні викиди парникового газу зростуть у 5 разів до 2050 року.

Сільське господарство вважають одним із основних чинників впливу на клімат. Приміром, у 2010 році ця галузь була відповідальною за понад 20% всього обсягу викидів парникових газів у всьому світі.

Читайте: Парниковий газ можна використовувати у фармакології

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ