Секрети французів: як багато їсти і не гладшати

Журналістка розкрила секрети раціону французів
Журналістка розкрила секрети раціону французів

Журналістка, блогер, авторка серії «Spirit of Paris» Ольга Котрус, спостерігаючи за французами, пояснила, як вони примудряються багато їсти і не гладшати.

Як розповідає НВ, Котрус зауважила, що для французів важливими у цьому питання є системність і час. Тобто сніданок, обід і вечеря у французів відбувається суворо в один і той же час. Дієтологи запевняють, що перерва між прийомами їжі не повинна перевищувати 2,5-3 години, інакше організм починає нервуватися й запасає жир про запас. Але у французів своя система: вже з раннього дитинства і до глибокої старості вони снідають о 7-9 ранку, обідають о 13:00 дня і вечеряють близько 19:00.

«Для дітей ще полудень близько 17:00, але дорослі ним нехтують. Про максимальну перерву о 3-й годині можна забути. Але тут вирішує саме сталість, до якої організм звикає протягом років, а тому й працює як годинник. Ось чому у Франції так легко погладшати приїжджому – не через хліб, а через вечерю, яка фінішує о 10-й вечора», – зауважила журналістка.

Інший важливий аспект – осмисленість і повноцінність. Так, за її словами, складно було звикнути, що у французьких ресторанах під час обіду і вечері від кожного відвідувача очікують замовлення першого і другого, або другого з десертом, або всіх трьох страв.

«Чай із тортиком» тут заведено брати саме в чайних салонах і кав’ярнях, але ніяк не в повноцінному ресторані в якості повноцінного прийому їжі. Якщо ти не голодна, то не займай зайвий стіл. Ніхто не бере лише закуску або лише основну страву. В цьому і полягає повноцінність», – розповіла авторка.

У підсумку вона підкреслила, що в її особистому рейтингу головним французьким принципом харчування є любов – французи люблять і вміють готувати, вони вибагливі в їжі і знають, як поєднувати продукти, як підбирати до них вино.

«Бажання смачно поїсти для них не пов’язано з потребою втамувати голод чи просто з’їсти шматок м’яса». Їжа – це, перш за все, насолода. І навіть ті французи, які стежать за собою і рахують калорії, не ставлять собі жорстких обмежень: їсти можна все, головне – потроху. Вони люблять говорити про їжу, ділитися подробицями вчорашньої вечері з колегами і обговорювати, куди підуть наступного разу. У Франції неймовірно красиві продуктові ринки, а в кожному книжковому магазині – величезний відділ із кулінарними книгами. І все тому, що це нація гедоністів у найкращому сенсі цього слова», – підкреслила блогерка.

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ