Що корисно додати до свого раціону цієї осені?

Експерти порадили їсти груші, яблука, гранати, грейпфрут, брюссельську капусту і... пастернак
Експерти порадили їсти груші, яблука, гранати, грейпфрут, брюссельську капусту і… пастернак

Експерти The Daily Meal назвали продукти, які будуть напрочуд корисними для вашого організму цієї осені.

Фахівці радять не забувати про яблука, що мають велику кількість вітамінів, залізо, калій, кальцій та інші корисні речовини. Наявність в яблуках клітковини приносить тривале відчуття ситості. До того ж, можна вживати як у сирому, так і в запеченому вигляді, у вигляді джему, соку або начинки для пирога, тому вони вам точно не набриднуть.

Брюссельська капуста багата на вітаміни A, B, E, K, а також на такі речовини, як фосфор, залізо, селен, кальцій, калій, магній та інші. Цей продукт зменшує рівень холестерину, зменшує ризик розвитку респіраторних захворювань і навіть покращує зір і роботу мозку.

Також експерти закликали їсти грейпфрут, оскільки він багатий на вітамін С, містить магній, калій, натрій, фосфор, кальцій, залізо, цинк і кобальт. Цей фрукт зміцнює імунітет, нормалізує рівень холестерину і цукру в крові, покращує травлення, рятує від безсоння і депресії.

Ви можете здивуватися, але дуже корисним для вашого організму є пастернак. Корінь пастернаку багатий на клітковину та легко засвоювані вуглеводи. До його складу входять вітаміни групи В, вітамін С, К, А, РР, залізо, кальцій, калій, натрій, фосфор, цинк і магній. Сік пастернаку бореться з ламкістю нігтів, корисний для легенів і бронхів, покращує травлення, знімає спазми і чинить заспокійливу дію. До того ж, із пастернаку можна готувати пюре і супи.

Груші – містять клітковину, пектин, вітаміни С, В1, Р, РР, каротин, фолієву кислоту, флавоноїди і фітонциди. Цей продукти корисний для здоров’я серця, травної системи, він допоможе зміцнити імунітет, надасть тонізуючий ефект і покращитьть настрій.

Крім того, експерти радять не забувати про гранат, до складу якого входить багато вітамінів, мінералів і мікроелементів, таких як калій, кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо, вітаміни групи В, С, Р і E. Гранат, зміцнює імунну та нервову систему, бореться з простудними захворюваннями, покращує кровообіг, запобігає розвитку раку шлунка, а також є дезінфікуючим засобом.

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ