Шкідлива їжа вабить людей через небезпеку – вчені

Фастфуд
Потяг до нездорової їжі подібний потягові до «небезпечних» людей

Учені з Італії вирішили з’ясувати природу потягу людей до шкідливої їжі. Вони вивчили реакцію на різні продукти харчування на свідомому та підсвідомому рівнях, передає Daily Mail.

Науковці для свого дослідження залучили 57 осіб із нормальною вагою і попросили їх намалювати за допомогою стилуса на планшеті пряму лінію між двома точками. При цьому біля першої точки містилося зображення їжі, приміром банана або піци, а біля другої – кухонний прилад на зразок тостера.

Окрім того, учасники дослідження мали оцінити їжу за критеріями привабливості та користі.

Виявилось, що, незважаючи на те, що люди усвідомлюють шкідливість нездорової їжі, на підсвідомому рівні вона їх приваблює. Це було видно з більшої вигнутості ліній у бік зображень зі шкідливою їжею. Дослідники стверджують, що потяг до нездорової їжі подібний до потягу до небезпечних людей: чим небезпечніше – тим сильніше хочеться спілкуватися з такими індивідами.  

Те ж стосується і їжі: чим «небезпечнішим» і «гарнішим» здається продукт, тим більше хочеться його з’їсти.

Учені вважають, що люди запрограмовані звертати увагу на небезпечні речі. Саме тому чимало суворих дієт приречені на провал. Людям вкрай важко відмовлятися від речей, яких треба остерігатися найбільше.

Читайте: Ожиріння не пов’язане зі вживанням фастфуду, – дієтологи

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ