Страви з недоїдків готуватимуть у брюссельському ресторані

Їжа
Щорічно супермаркети викидають приблизно півмільйона тонн нереалізованих продуктів

Недоїдки не викидати. Таким правилом керуватиметься брюссельський ресторан AUB-SVP, який розробив незвичайне меню – страви із залишків їжі. Таку ініціативу запускають у співпраці з Eatmosphere, організацією, яка займається проблемами харчових відходів і бідності, пише kedem.

Представники закладу наголошують, що в залишках продуктів немає нічого поганого. Таку їжу можна передавати громадським організаціям, які зможуть нагодувати ними нужденних.

Згідно зі статистикою, в Бельгії продуктові супермаркети щорічно викидають приблизно півмільйона тонн нереалізованих продуктів, у той час як 200 тис. людей в країні недоїдають.

Зазначимо, що ресторан AUB-SVP і Eatmosphere у березні минулого року запустили виробництво пива Brussels Beer Project, яке варять з нерозпроданого в супермаркетах хліба. За цей час 8 тонн хліба перетворилося на хмільний напій, а проект став популярний за межами Бельгії.

Наразі знаменитий британський шеф-кухар Джеймі Олівер планує зайнятися виробництвом аналогічного пива в Лондоні.

Читайте: Дикі єноти напали на ресторан у Нью-Йорку

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ