The Guardian: український борщ – у рейтингу найсмачніших новорічних страв

Борщ
Пісний борщ з грибами

Смачно та дієтично. Український борщ та пампушки визнали одними з найкращих та найсмачніших святкових страв до Різдва та Нового року. Відзначило страви української національної кухні британське видання The Guardian, пише gazeta.ua.

Зазначимо, що свої улюблені страви для святкування з Індії, України, Італії, Близького Сходу, Малайзії, Швеції, Китаю та Карибського басейну обрали восьмеро кухарів світового рівня.

Отже, пропонуємо вам рецепт пісного борщу українки Ольги Геркулес, яка стала одним з найкращих шеф-кухарів та фуд-стилістів Великої Британії. Ця уродженка Херсонщини відразу стала «кулінарним відкриттям 2015 року».

Для приготування пісного борщу знадобиться: 25 г сушених білих грибів, 2 цибулини, морквина, червоний перець, 2 л води, лаврове листя, морська сіль, мелений чорний перець, 200 г столового буряка, стільки ж картоплі, 2 ст л олії, 1ст л томатної пасти, один помідор без шкірки, половина савойської капусти, банка червоної квасолі та пучок кропу.

Приготування: покласти сушені гриби, цілу цибулину, лавровий лист у каструлю і залити холодною водою, злегка приправивши. Варити на слабкому вогні годину. Додати нарізаний соломкою буряк, варити 15 хвилин. Потім додати картоплю і приправи.

Олію розігріти на пательні, додати нарізану цибулю, моркву та свіжі гриби. Смажити, поки морква не почне карамелізуватися. Додайте червоний перець і томатну пасту. Помішувати дві хвилини, потім додати томат. Смажити недовго, всипати у борщ. Потім додати туди ж капусту і квасолю та варити 10 хвилин, щоб вони стали м’якими. Подавати, прикрасивши кропом.

Читайте: У Малайзії на деревах росте борщ зі сметаною

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ