Топ-5 корисних продуктів, які раніше вважали шкідливими

Експерти спростували міфи про шкідливість низки продуктів
Експерти спростували міфи про шкідливість низки продуктів

Портал UKRHEALTH назвав перелік насправді корисних продуктів, які навіть експерти зазвичай називали шкідливими.

Незбиране молоко. Прийнято вважати, що цей продукт призводить до набору ваги, тому краще віддати перевагу знежиреному. Насправді ж це сильно перебільшено – дослідники з Гарвардського Університету представили результати спостережень, які показують, що знежирене молоко розпалює апетит і змушує більше тяжіти до калорійних перекусів, тоді як у любителів молока звичайної жирності такого не відбувається. До того ж, технологія знежирення значно знижує в молоці концентрацію корисних жиророзчинних вітамінів.

Сіль, яку навіть охрестили «білою смертю», насправді містить не тільки відомий всім хлорид натрію, а й велику кількість мінералів, необхідних для роботи щитовидної залози і придушення надлишкового вироблення кортизолу, «гормону стресу», що викликає ожиріння.

Шоколад. Існує думка, що через шоколад з’являються проблемі зі шкірою і зайва вага, але 2011 року в університеті Кембриджа визнали, що вживання шоколаду є реальним механізмом зниження ризику інсульту і виникнення гострої коронарної недостатності. Крім того, дослідники заявили, що шоколад допомагає знизити високий артеріальний тиск, а люди, які регулярно їдять шоколад, загалом стрункіші тих, хто його уникає.

Попкорн. Більшість звикла вважати цей продукт даремним або ж навіть шкідливим, проте сучасні дієтологи стверджують, що це така ж цільнозернова їжа, як і всяка інша з цілісного зерна. Щоправда, важливо, як готувати попкорн. Якщо без використання великої кількості жирів і не з магазинного напівфабрикату, а на пательні з підсушених зерен кукурудзи – це супер-продукт.

Яйця. Дехто говорить, що яйця підвищують холестерин, однак 2013 року кілька провідних американських наукових організацій провели масштабний аналіз наслідків для здоров’я від вживання яєць. У результаті аж 17 досліджень було доведено, що між судинними патологіями, інсультами, виникненням діабету і вживанням яєць немає ніякого зв’язку, тому їх можна їсти хоч щодня.

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ