У Франції шеф-кухарем року став противник «харчового порно» – фотографування їжі для соцмереж

шеф-кухар
Александр Ґотьє – найкращий шеф-кухар Франції

У Франції обрали шеф-кухаря року. Ним став молодий Александр Ґотьє – експериментатор і разом з тим прихильник простоти. 36-річний шеф-кухар управляє рестораном «Ґренуйєр», що має мішленевські зірки (найпрестижніша в ресторанному бізнесі нагорода, означає, що страви закладу вже можна розглядати як твори мистецтва), і дуже просту кухню, пишуть Подробности.

Ґотьє оголосив війну «харчовому порно» – фотографіям їжі у соцмережах. У його меню стоїть спеціальна позначка – знімати страви заборонено. Адже це заважає процесу споживання і порушує права інтелектуальної власності.

«Традиційний обід із трьох страв – це не до нас. Наше меню складається десь із 12 витворів мистецтва, які ми постійно вдосконалюємо», – пояснив шеф-кухар Александр Ґотьє. Гостям пропонують ланч за 48 євро, вечеря обійдеться у 75.

Читайте: Фотографування їжі у німецьких ресторанах – порушення авторського права шеф-кухаря

Інформаційний Акцент

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ