У Британії відкрили кафе, де готують із прострочених продуктів

 Адам Сміт
Кухар Адам Сміт, який відкрив незвичайне кафе

Кухар із британського міста Лідс Адам Сміт відкрив кафе, яке працює за принципом переробки прострочених продуктів в апетитні страви, повідомляє інформаційне агентство AFP.

Тепер мережа закладів для бідних налічує 120 філій у різних країнах, включаючи Австралію, Францію, Південну Корею, США та Нігерію. За даними ООН, щорічно в світі псується приблизно третина продовольства (1,3 мільярда тонн), виробленого для споживання людиною.

Близько сотні добровольців допомагають Сміту в доставці списаних продуктів не тільки зі складів компаній, але і з міського звалища. Активісти уважно перевіряють товар, перш ніж відправити на кухню. За короткий проміжок часу вже переробили 200 тонн списаних продуктів. Відвідувачі платять за частування «скільки зможуть».

Власник оригінального закладу визнає, що працює на межі фолу. Нагадаємо, у Великій Британії заборонено використовувати прострочені продовольчі товари. Однак Сміт не здається: він влаштував депутатам британського парламенту майстер-клас із перетворення відходів у смакоту. Однак поки так і не дочекався законодавчих поправок.

Читайте: У японських кав’ярнях із мумі-тролями жоден відвідувач не залишиться самотнім

Інформаційний Акцент

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ