Учені: риб’ячий жир попередить появу зайвих кілограмів

Риба
Жирні кислоти Омега-3 сприяють заміні білого жиру на коричневий

Вживання риби може запобігти появі зайвих кілограмів у середньому віці. Дослідження японських учених показують, що жирні кислоти Омега-3, які містяться у риб’ячому жирі, сприяють заміні білого жиру на коричневий, пише The Daily Mail.

Експерти наголошують, що коричневий жир спалює калорії та білі жирові клітини, окрім того, він відповідає за виробництво тепла в організмі. Таких висновків учені дійшли після проведення експерименту з мишами. Протягом чотирьох місяців тварин годували жирною їжею, після чого до раціону додали риб’ячий жир.

Виявилося, що після вживання цього жиру гризуни стали повільніше набирати вагу, а кількість білого жиру зменшилася на чверть.

Щодо людей, то науковці радять вживати рибу як мінімум двічі на тиждень.

Читайте: Рибальське щастя: у Львові з’явився автомат із продажу дощових хробаків

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ