Учені за допомогою генів зробили алкоголь корисним

Учені перетворили спиртне в глікоген
Учені перетворили спиртне в глікоген

Наукові співробітники з Китайської академії наук за допомогою генетичних експериментів на мишах зуміли перетворити спиртне в глікоген, а не в жир, який осідає в печінці, передає depo.ua.

Порівняно з жиром, глікоген «чистіший», оскільки він зберігає енергію не тільки в печінці, але і в м’язах. Не виключено, що ген, який був використаний в дослідах, зможе вилікувати низку серйозних захворювань, пов’язаних з алкоголем, починаючи від ураження печінки та закінчуючи діабетом.

Раніше було доведено, що алкоголь у помірних кількостях здатний допомогти людині розслабитися, полегшити соціальну взаємодію і навіть запобігти захворюванню серця.

Читайте: Пиво та віскі – секрет довголіття 110-річної американки

Інформаційний Акцент

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ