В Україні розпочався Масляний тиждень

За народними звичаями, що яскравіше прожити масляний тиждень, то щасливішим і багатшим буде рік
За народними звичаями, що яскравіше прожити масляний тиждень, то щасливішим і багатшим буде рік

У православних та греко-католиків стартувала Масляна це останній тиждень перед Великим Постом. У ці дні вітають прихід весни, готують млинці та вареники.

Традиція святкування Масляної сягає ще дохристиянських часів, попри намагання церкви їх впорядкувати. Єдине, що запровадили церковники – це Прощена неділя, коли віряни перепрошують одне в одного за завдані можливі образи.

Натомість збереглася традиція спорядження опудала зими, яке спалюють наприкінці тижня. Вважається, що святкувати треба максимально гамірно, щоби зиму відлякати й вона не повернулася із морозами. Крім того, це останній тиждень напередодні Великого посту, коли можна справляти весілля.

За народними звичаями, що яскравіше прожити масляний тиждень, то щасливішим і багатшим буде рік.

До слова, 13 березня громада Шевченківського району влаштує масничні гуляння на стадіоні «Старт» у Києві. Про це повідомляють організатори у Facebook. 

«У програмі: майстер-клас від шеф-кухаря одного із відомих київських готелів, конкурс рецептів, де кожен зможе принести свій шедевр, а оцінить його професійний суддя. Гарячий чай та дегустація варення від сусідів та активістів. Історичний квест для дітей та їхніх батьків, а також кулачні бої», – йдеться в повідомленні.

Також гості заходу зможуть взяти участь у спільному виготовленні опудала, конкурсах на краще читання віршів, виконанні пісень та театральних постановках.

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ