Вуглеводи допомогли розвинутися людському мозку

Люди навчилася готувати 2 мільйони років тому
Люди навчилася готувати 2 мільйони років тому

Учені встановили, що 3 мільйони років тому людський мозок почав швидко розвиватися завдяки переходу на продукти з великою кількістю крохмалю та інших висококалорійних вуглеводів. Предки сучасних людей їли багато кореневищ їстівних рослин, фруктів і горіхів, а не сирого м’яса тварин, пише «Дзеркало Тижня».

Науковці переконані, що людина навчилася готувати близько 2 мільйонів років тому. Більш того, про існування давньої кулінарії, крім вогнищ, зменшених розмірів зубів та інших палеонтологічних фактів, свідчать біологічні докази.

Згідно з останніми дослідженнями, потреби людського мозку не відповідають сирій «дієті», якою за теорією, харчувалися давні люди. Насправді давні люди мали у своєму раціоні не велику кількістю жирів та білків, а продукти з крохмалем та іншими вуглеводами. Такий раціон науковці називають «палеодієтою».

Читайте: У власників сенсорних телефонів мозок працює активніше

Інформаційний Акцент

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ