Жувальна ґумка позбавить від стресу, – вчені

Лише три хвилини жування ґумки знижують рівень стресових гормонів
Лише три хвилини жування ґумки знижують рівень стресових гормонів

Японські вчені з’ясували, що лише три хвилини жування ґумки знижують рівень стресових гормонів, пише The Daily Mail. Вони провели експеримент за участю 20 добровольців. Спочатку люди пройшли тест на психологічний стрес, а також фахівці досліджували їхню слину на наявність сполук, пов’язаних з тривогою.

Далі учасники експерименту жували ґумку без смаку протягом трьох хвилин, після чого у них знову брали зразок слини. Учені шукали катехоламіни – сполуки, що виділяються у відповідь на тривожність швидше від кортизолу, відомого стресового гормону.

Крім того, дослідники прикріпили до шкіри добровольців електроди, перевіривши роботу м’язів щелепи під час жування ґумки. Виявилося, що жування ґумки призводило до зниження рівня стресових з’єднань. І чим активніше людина жувала, тим сильніше був виражений позитивний ефект.

Поки вчені не можуть дати точного обґрунтування отриманим даним. На їхню думку, жування може стимулювати вироблення інсуліну, який, своєю чергою, впливає на зони мозку, що відповідають за настрій і пам’ять.

Читайте: Людині корисно вчитися на власних помилках, – учені

Інформаційний Акцент

Залишити коментар

БЕЗ КОМЕНТАРІВ